Yenilenen İçeriğiyle 15. Maker Öğretmende Neler Yaptık

0 211

Merhaba,          

15.sini 20-25 Ocak tarihlerinde düzenlediğimiz maker öğretmen eğitici eğitimi sertifika programını yine dolu dolu bir içerikle tamamladık. Türkiye’nin İlk ve en kaliteli maker öğretmen eğitimi olarak sürekli yeni gelişen teknolojilerin eğitime adaptasyonunu sağlamayı hedef olarak belirledik. Bu eğitimlerde öğretmenlere ders içeriklerini nasıl oluşturacaklarından bu içerikleri nasıl uygulayacaklarına kadar tüm aşamaları anlatmaya çalışıyoruz.

Eğitim İçeriğimiz,           

Bu maker öğretmen eğitimimizde yeni eğitim materyalleri sunmaya çalıştık. Eğitimi yaptığımız beş gün boyunca tüm süreci öğretmenlerin ihtiyaçlarını düşünerek planladık. İlk gün maker kültürünü ve bunu okullarda nasıl uygulayacaklarından bahsettik. Bu sürecin sonunda tasarım kelimesine odaklandık ve 3 boyutlu tasarım yapmayı ve ders içeriklerini konuştuk. 2 ve 3. Gün Arduino projeleri yaptık. 4. Gün önce drone sonra ise micro:bit anlattık. Son gün VEX IQ ile robot yapım süreçlerini yarışmalarını ve takım yönetimini konuştuk.

Projelerimiz,

15.Maker Öğretmen eğitimimizde pek çok projeye yer vermeye çalıştık. Bu aşamanın öğretmenler için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğitimde proje ile anlatım öğrencileri de oldukça pozitif etkiliyor. Bir öğrenci öğrendiklerini gerçek yaşamda uygulama fırsatı bulduğunda hem kalıcı bir öğrenme sağlıyor hem de bu kazanım öğrencide doyum ve mutluluk sağlıyor. İlk gün yürüyen robotlar yaptık. Bu robotları öğretmenlerimiz çok sevdi ve eğlenceli görüntüler oluştu. Sonra onların bu mutluluğunun öğrenciye yansıdığından bahsettik. Arduino ile otonom araçlar, otonom garajlar, robot kollar ve bir sürü daha proje yaptık. Bu projeler de bazen yarışmalar yaptık. Derslerde de böyle eğlenceli fırsatlar oluşturacaklarını anlattık. Dronelar ile görevler yaptık. Drone ile programlama yaparak görev kodlarını yazdık. Micro:Bit ile adım sayar uygulaması yaptık. Bu uygulama ile micro:bit kullanımının yanı sıra eğlenceli bir proje yapmış olduk. Son günde ise  VEX IQ ile tema hazırladık. Bu tema için robotlar yaptık. Bu rootları sahada test etmek oldukça keyif vericiydi.

Farklılığımız,

Biz maker öğretmen eğitimini oluşturma sebebimiz aslında öğretmenlere hem gelişen teknolojileri derslerinde kullanmalarını sağlamak hem de bu teknolojiler için ders müfredatlarını nasıl oluşturacaklarını anlatmak oldu. Üretmek için aslında biraz farlı düşünmek gerektiğini anlatmaya çalıştık. Tamamen yeni bir şeyler yapmaktan ziyade bazı hazır kısımları düzenlemeyi anlattık. “POST PROCESSING” olarak da bilinen bu mantığı çok yerde göremezsiniz. Biz özellikle bu konuya zaman ayırıyoruz çünkü tasarım önemli ? Öğrencilerini üretime yönlendirecek öğretmenlerin bu konu hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Geri dönüşüm malzemelerinden bir şeyler yapılabileceğini de anlatıyoruz. 3 Boyutlu tasarım programları ile çizip 3 Boyutlu yazıcılardan üretebileceklerini de anlatıyoruz. Bu eğitimle beraber maker öğretmen topluluğumuzda giderek büyüyor. Sosyal medya gruplarından sorunlarımızı paylaşıp ortak çözümler üretiyoruz. Yapmak istediğimiz bir projeyi tecrübeli bir arkadaştan yardım alarak yapabiliyoruz. Biz birlikte daha güçlüyüz ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.