15. Maker Öğretmen Sertifika Programı Sömestr tatili ilk hafta içinde 20 Ocak’ta Başlıyor

15. Maker Öğretmen Sertifika Programı Sömestr ilk hafta içinde 20 Ocak'ta Başlıyor

0 971

Maker Öğretmen Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı

Okullarınızda Maker hareketini başlatmak mı istiyorsunuz? Nereden başlayacağınız konusunda bir fikriniz yok mu? Bir şeyler yapmaya başladınız ama daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Maker Öğretmen sertifika programı okullarında düşük bütçeli projeler gerçekleştirmek isteyen, ulusal-uluslarası yarışmalara katılmak isteyen öğretmenlerin ihtiyaçları dikkate alınarak organize ediliyor.

Bu eğitimde okullarınızda maker kulüpleri açarak öğrencilerinizi yarışmalara hazırlayabileceksiniz. Kendi okulunuzda öğrencilerinize bu eğitimi veren, ulusal uluslararası birçok yarışmada derece almış ve alanında öne çıkan eğitmenlerimiz ile birlikte bu süreçleri öğreneceğiz.

Ayrıca katılmış olduğunuz Maker Öğretmen topluluğu ile Educat Hub üyeliği, online dersler, paylaşım grupları gibi pek çok faydalı ortamlarından yararlanma imkânı bulacaksınız. Bu sayede Maker Öğretmen sizler için hayat boyu öğrenmeyi de desteklemiş olacaktır.

Eğitim Tarih: 20-21-22-23-24 Ocak

Programın İşleyişi: 9:30 – 17:30 arası uygulamalı eğitimler, kalmak isteyenler için de 17:30-19:30 arası projelerin tamamlanması veya öğrenmek istedikleriniz için öğretmenlerimizle birlikte çalışma zamanı şeklinde olacaktır. 

Eğitim İçeriği

Eğitim 9 Modülden oluşmaktadır. 

  • Modül1: Maker kültürü nedir? Okullarınızda maker kulübü nasıl açılır? Mentör olmak ve takım çalıştırmak konuları işlenmektedir. 
  • Modül2: Mekanik yapı ve 3D tasarım öğreneceğiz. Projeler için tasarladığınız mekanik aksam ve parçaların 3D yazıcıda çıkarmaya başlayacağız.
  • Modül3: Temel Elektroniğe Giriş yaparak arduino üzerinden temel elektronik becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir. 
  • Modül4: Arduino programlama öğreneceğiz ve belirlediğimiz projeleri yapmaya başlayacağız.
  • Modül5: Mentörlük nedir? Robot takımı nasıl hazırlanır? kısımlarına değineceğiz. Ayrıca Robot yarışmaları ve kategorileri hakkında bilgi vereceğiz.
  • Modül6: Tello Edu drone ile kodlamaya giriş yapacağız. Drone ile görevler yapmayı ve yarışmalarına katılım süreçlerini konuşacağız
  • Modül7: Microbit geliştirme kartı tanıtılarak, micro:Bit kod bloklarının kullanımı, sinyal sistemi, desen çizdirme oyunu, LED matriste kayan yazı uygulaması, pinlerden analog bilgi okuma, döngüler ile flashing heard, sensörlerin kullanımı shake etkinlikleri, Microbit ısı sıcaklık sensörü, Microbit ışık sensörü ile ışık ve şiddetinin ölçülmesi etkinliklerini uygulayacağız.
  • Modül8: VEX IQ ile kodlama, sensör kullanımı, robot mekanik inşa sürecini öğreneceğiz. Vex robot yarışmalarına katılım, takım hazırlama ve yönetme işlemlerini bu alanda uzman mentörlerle konuşacağız
  • Modül9: Beş günlük eğitimimiz boyunca her gün 17:00-19:00 arasında serbest proje çalışma vakitleri ve bu vakitlerde size destek olacak eğitimciler sağlayacağız.

Eğitime Kimler Katılmalı?

Bu eğitime her branştan öğretmen veya Maker eğitimi vermek isteyen herkes katılabilir. Eğitim için teknik bilgiye sahip olmanız veya öğretmen olmanız gerekmemektedir. Bu eğitimden amacımız her öğretmenin maker hareketi içinde bir şeyler üretebileceğini, okullarında maker hareketini başlatabileceğini ve öğrencilerine yarışmalarda rehberlik yapmasını sağlamaktır. Eğitim projelere yönelik yapılacağı için bazı öğretmenler basit bir proje yaparken diğer öğretmenler daha karmaşık projeler yapabilirler.

Günlük Plan

1.Gün : Maker Hareketi ve 3D Tasarım

Maker Hareketi hakkında bilgi verilecektir. Bir Maker Öğretmen olarak donanımlarımızı nasıl arttırırız? Düşük bir bütçe ile okullarınızda kulüp nasıl açılır? Bu kulüplerde monitörlük yapmanın püf noktalarına değineceğiz. Endüstri 4.0’ın eğitimde kullanım alanlarını göreceğiz. Bunun için Dobot ile bir örnek uygulama geliştireceğiz. İlk gün üretiyoruz. Rüzgâr enerjisiyle hareket eden araç tasarlıyoruz ve yarışıyoruz.

3D tasarım için ara yüz programlarını kullanımını öğrenecek, 3D printerların çalışma mantığını inceleyip tasarladığımız 3 boyutlu ürünlerin çıktısını alacağız. 3D Print işleminde “Post processing” işlemlerini inceleyeceğiz. Daha iyi ürünler elde etmeniz için neler yapmanız gerektiğini anlatacağız. Üretmeye devam diyerek Tinkercad üzerinden en hızlı kalemlik tasarımı yarışması yapacağız ve ürünlerimizin baskılarını alacağız.

2.Gün : Mikro denetleyici kartlar

Temel elektronik bilgisi verilecek. Mikro denetleyici kartlar ve arduino tanıtımı yapılacaktır. Arduino donanımları hakkında bilgiler verilecektir. Breadboard kullanımı gösterilip, LED uygulaması yapılacaktır. İlk elektronik projemiz “Parlaklığı ayarlanabilir okuma lambası” yapacağız. Bu projeleri yaparken 5 farklı sensör ve donanım öğreneceğiz.

Araç park uyarı sistemi ve Robot kol, yapıyoruz. Bu sistemleri yaparken 7 farklı sensör ve donanımı öğreneceğiz. Çalışma mantıklarını inceleyeceğiz. Farklı projeler üzerine konuşacağız. Öğrencilerinizle birlikte yapabileceğiniz projeleri tartışacağız. 

3.Gün : Arduino ile projeler

Arduino ile hacking mantığını öğreneceğiz. Akıllı ev projesi yapacağız. Bu proje ile motorlar ve sensör hakkında detaylı bilgiler edineceğiz. Arduino ile yaptığımız projeleri Android ile birleştiren App İnventor 2 uygulamasını tanıyacağız.

Mentörlük ve robot yarışmalarına hazırlanma süreçlerini ele alacağız. Yıldız robocon, itüro, meb robot yarışması, Marmara gibi önde gelen yarışmalarda kategoriler ve bu kategori robotlarının yapımları hakkında bilgi vereceğiz. Robotların motor ve sürücü kart seçimlerine değineceğiz Çizgi izleyen, sumo temalı robot, Robocross(Arazi robotu), Robot savaşları gibi yarışmalara değineceğiz

4.Gün : Drone Kodlama ve Microbit

Tello Edu Drone ile blok kodlamaya giriş yapacağız. Hareket, karar, döngü komutlarını öğreneceğiz. Tello Edu ile kurulum ve bağlantısını yapacağız.  Drone’nun kurulumunu ve kodlamasını öğreneceğiz. Drone ile kalkış ve iniş işlemlerini uygulayacağız. Tello drone ile belirlediğimiz görevleri yerine getiren kod blokları hazırlayacağız. Tello Edu’nun bize sunduğu kartlar ile sensörlerini kullanarak görevler yapacağız. Birbirinden heyecanlı drone görev yarışmaları yapacağız. Bu kısımda hem öğreneceğiz hem eğleneceğiz 

Microbit kartının kullanımı hakkında bilgi edineceğiz. Bu kartın programlamasını öğreneceğiz. Kartın üzerinde yer alan ledler ve sensörleri kullanarak uygulamalar geliştireceğiz. Microbit ile zar atma ve adım sayar uygulamaları yapacağız. Microbit yarışmalarına katılım ve takım hazırlama konularına değineceğiz.

5.Gün : Robotik Turnuvalara Hazırlık

VEX IQ ile robot yapımını öğreneceğiz. Robot yapımında mühendislik tasarım süreci, mekanik parçaların kullanımı, montajı, tasarım defteri gibi konulara değineceğiz. Bu sürecin sonunda kendi robotumuzu yapacağız.

VEX CODE IQ Blok ile robot programla kısmına gireceğiz. Hazırladığımız robotlarımızı programlarla ve joystick ile kontrol etmesini öğreneceğiz. Gerek joystick gerekse otonom olarak kontrol ettiğimiz robotlarımız ile görevleri tamamlama yarışmaları yapacağız. 

Türkiye ve Dünyadaki farklı robotik turnuvalara katılmak, süreçlerini yönetmek ve takımlara mentörlük yapmak konularını alanında uzman eğitimcilerden öğreneceğiz.

  • Eğitim ücreti 1000 TL’ dir. (Kar amacı gütmeyen Eğitimde İnovasyon Derneğine bağış olarak alınacaktır. Ödeme karşılığında makbuz verilecektir.  (KDV eklenmeyecektir)
  • Eğitim Yeri : Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüsü – Maslak Mah Söğütözü Sokak Ağaoğlu Maslak 1453 No:20, 34398 Sarıyer (İTÜ Metro durağına yakındır)
  • Anlatılan tüm derslerin online müfredat olarak sunulduğu www.EducatHUB.com üyeliği ücretsiz olarak verilecektir.

15. MakerÖğretmen Sertifika programına kayıt olmak için tıklayınız. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.